Flexibiliteit en persoonlijke aandacht

De aanlevering

U wordt verzocht de bestanden aan te leveren in drukklare PDF. Indien het niet mogelijk is de bestanden drukgereed aan te leveren, maar open bestanden dan zijn er mogelijk kosten verbonden aan het drukgereed maken. Neem voor de zekerheid even contact op over de te nemen stappen.

Indien u de bestanden zelf aanlevert houd dan rekening met de onderstaande punten:

• Zorg dat de bestand in CMYK staan.

• foto's moeten een minimale resolutie hebben van 300 dpi. 

• Het totale inktpercentage moet niet hoger zijn dan 300%, dit zijn de afzonderlijke inktwaardes bij elkaar opgeteld.

• Zorg voor een overlap van 3 mm buiten de snijranden.

• Zet de letters eventueel in lettercontouren om verschuivingen te voorkomen.

Brochures worden per pagina aangeleverd en worden door ons op inslag gezet.

Indien u een speciale vouwwijze wilt, neem dan even contact met ons op over de juiste wijze van aanleveren.

Verder nog aandacht voor de volgende punt:

Wij gaan bij het drukken van fullcolour bestanden uit van de gemeten waarden met de spectraal meter welke een accurate weergave van cyaan, magenta, geel en zwart geven, tenzij er een kleurproef is geleverd. Voor druk in PMS-kleuren gaan wij uit van onze Pantone-kleurwaaiers. 

Deze kleuren kunnen afwijken van de kleuren op laser- en inktjet-prints en kleuren op het beeldscherm. En worden niet als referentie gebruikt. Als u een bepaalde print toch wilt benaderen dan kunt u te allen tijde bij de pers komen kijken.

Verder nog enkele tips:

• Zorg voor overvul bij aangrenzende PMS-vlakken dit voorkomt witte lijntjes mij misregistratie.

• Vol zwart wordt opgebouwd uit 40% cyaan en 100% zwart. Zwart is altijd lichttransparant en cyaan onder het zwart zorgt voor een goede dekking. Voor superzwart stelt u de onderliggende kleuren alsvolgt in: 60% cyaan, 50% magenta, 50% geel en 100% zwart.

• Elementen in het ontwerp die als overdruk zijn ingesteld vallen weg bij het uitdraaien van de platen: de onderliggende kleuren zijn dan wel zichtbaar.

Aanleveren van bestanden: U kunt bestanden tot 20 MB mailen naar info@debriefhoofden.nl. Zorg wel dat alle bestanden gecomprimeerd zijn in een ZIP file. Kleine bestandjes in losse pdf-files zijn ook prima. Grotere bestanden kunnen op usb-stick, cd of dvd worden aangeleverd.